Välj en sida
Warwick-header

75848-01 Sartori Reius Amarone della Valpolicella Classico

289 Sek – Inget kollikrav


1898 köpte Pietro Sartori en bit mark med tillhörande källare i den redan då välkända vinregionen Valpolicella. Anledningen var att han ville säkerställa att han alltid skulle ha viner av god kvalitet att servera på sitt hotell. Detta beslut kom att lägga grunden till det som skulle bli familjen Sartoris kall vin!
Idag drygt hundra år senare är Sartori fortfarande ett familjeföretag med sin bas i Verona. Man producerar allt från de för regionen så unika kraftfulla Amarone och Ripasso vinerna till friska fruktiga Soave.

SARTORI REIUS AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOC

Producent: Sartori
Ursprung: Valpolicella, Italien
Druvor: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara.
Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i den östra delen av Verona, Valpolicella. Jordmånen är kalkhaltig lera. De nyskördade druvorna placeras i små backar i ett torrt och välventilerat rum för att torka. Efter ungefär tre månader har druvorna nått önskad torrhetsgrad och kan pressas. Därefter jäser vinet i temperaturkontrollerade ståltankar i cirka 30 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker i cementtankar och flyttas sedan till stora ekfat där de lagras i ca tre år. Vinet vilar sedan sex månader på flaska. Vinet är ofiltrerat.

Doften är kryddig och utvecklad med toner av mogen frukt, fikon, körsbär och tobak.
Smaken är fyllig och intensiv med inslag av fat, katrinplommon, körsbär och vanilj.

Passar till kraftigare rätter av nöt och vilt samt till mörk choklad och vällagrade ostar.